Kanapka drwala = kiełbasiak + boczek
Autor: Adriana ZajdelData dodania: 15-07-2024Wyświetleń: 82
drwala. Czy mamy tutaj miłośników swojskich smaków, które udobruchają nawet najbardziej głodnego drwala, a przy tym nie będą tak ostre, jak jego siekiera? Jeśli tak, to na pewno przypadnie Wam do gustu nasza propozycja – kanapka
Składniki:
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii BLOG
drwala. Czy mamy tutaj miłośników swojskich smaków, które udobruchają nawet najbardziej głodnego drwala, a przy tym nie będą tak ostre, jak jego siekiera? Jeśli tak, to na pewno przypadnie Wam do gustu nasza propozycja – kanapka
Składniki:
- kiełbasiak JBB
- boczek zbójnicki
- cebula czerwona
- papryka
- szczypiorek
- masło
- chleb wiejski
- sos musztardowy (łyżeczka musztardy, łyżka majonezu, łyżka jogurtu naturalnego, sól)
Sposób przygotowania:
1. Ukrój kromki chleba i posmaruj masłem, boczek i kiełbasiaka pokrój w grubsze plastry.
2. Boczek zgrilluj na patelni grillowej, aż do zrumienienia.
3. W międzyczasie przygotuj sos – wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, w razie potrzeby możesz dodać szczyptę pieprzu.
4. Na kromce kolejno układaj: plastry kiełbasiaka, boczek i paprykę, cebulę, na koniec polej kanapkę sosem i posyp pokrojonym na drobno szczypiorkiem.
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii BLOG